Fornøyde avtalespesialister

Forslaget i regjeringsplattformen om å gjøre mer bruk av avtalespesialister, blir godt mottatt av de private spesialistene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Ett av de mange forslagene fra den nye regjeringen er å «utvide antallet hjemler for avtalespesialister og benytte avtalespesialistene mer».
Leder av Praktiserende spesialisters landsforening (PSL) er naturlig nok fornøyd.
– PSL ser svært positivt på at den nye regjeringen signaliserer at den vil øke bruken av avtalespesialister ved å åpne for flere avtalehjemler, uttaler PSL-leder Sverre Dølvik til Dagens Medisin.
Fordrer takstendring
Han mener samtidig det er nødvendig at finansieringssystemet for avtalepraksis inkorporerer takster for nye undersøkelser og behandlinger som kan gjøres utenfor sykehus.
– Det er undersøkelser innen mange spesialiteter, så vel kirurgiske som medisinske, som det pr. i dag ikke er økonomisk inndekning for å gjøre i avtalepraksis – og hvor avtalespesialistene kan avhjelpe operasjons- og behandlingskøene for flere pasientgrupper, sier Dølvik.
Psykisk helse
Han legger til at det også er viktig å øke antallet hjemler innen psykiatrien.
– I denne forbindelse er det viktig også å minne om at psykiatere utgjør den største gruppen avtalespesialister. Også her er det et stort udekket behov for nye hjemler, påpeker PSL-lederen.

Powered by Labrador CMS