Foto: Colourbox

Dette strides de om i sukkerdebatten

Kostholdsråd til kreftpasienter har utløst stor debatt. Vi har bedt Fedon Lindberg og Kreftforeningen dokumentere sine råd.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

I en kronikk i Dagens Medisin tidligere denne måneden etterlyste kostholdsekspert Fedon Lindberg og brystkreftpasient Lisbeth Pettersen oppdaterte kostholdsråd fra norske kreftleger.

De viser til at det stadig dukker opp «ny forskning viser sammenhenger mellom kosthold, livsstil og kreft, både når det gjelder forebygging og tilleggsbehandling», og ber onkologene bli flinkere til å fortelle pasientene sine om dette, særlig om farene ved sukker.

Norske kreftleger, samt Kreftforeningen, har svart med at dagens forskning ikke gir holdepunkter for at sukker i seg selv er kreftfremkallende. De vanlige, generelle kostholdsrådene gjelder for kreftpasienter, som for resten av befolkningen. 

Les hvordan partene begrunner sine ståsted:

Slik argumenterer Kreftforeningen

Slik argumenterer Fedon Lindberg

Powered by Labrador CMS