Fettrik frokost bra

Frokost med mye protein og fett fører til forbedret blodsukkerkontroll og mindre behov for medisiner enn lavkalorifrokost.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

BARCELONA: Dette har israelske forskere funnet i en mindre studie, som ble lagt frem på diabeteskongressen.
Deltakerne ble randomisert til en frokost som enten utgjorde 31 prosent av det daglige kaloriinntaket (mye fett og protein) eller 12,5 prosent (lavkalori).
Oppfølging i 13 uker
Av de 59 pasientene med type 2-diabetes som ble inkludert, fullførte 47. Ved oppfølging etter 13 uker var både HbA1c og blodtrykk redusert i gruppen som spiste kaloririk frokost, sammenlignet med lavkalorifrokost.
Drøyt 30 prosent i førstnevnte gruppe hadde redusert behovet for medisinering, mens 17 prosent av dem på lavkalorifrokost hadde økt bruken av medisiner.
En frokost med mye fett og protein økte også metthetsfølelsen.
Mulig mindre inflammasjon
Forskernes hypotese er, ifølge dr. Hadas Rabinovitz, at effekten ved høyprotein og fettrik frokost er forbundet med reduserte markører på inflammasjon.
Deltakernes nivå på markører for inflammasjon, hormoner og lipidprofil ble mål før inklusjon i studien og etter endt oppfølgingsperiode.

Powered by Labrador CMS