Sykepleierforbundet: – Frykter konkurranseutsetting og privatisering

Forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund frykter at det ikke er nok fagfolk til både det private og det offentlige.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Til Dagens Medisin sier sykepleierlederen at uansett hvordan regjeringen blir, ser hun frem til et godt samarbeid.
– Vi har gode relasjoner til Høyre og de andre borgerlige partiene. Det blir spennende å se sammensetningen av regjeringen, som vil ha stor betydning, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund (NSF) til Dagens Medisin.

Spennende med kompetansepott
Likevel frykter hun aller mest privatisering og konkurranseutsetting.
– Høyre har gitt tydelige signaler på at de vil privatisere. NSF er engstelig for at det ikke er nok fagfolk både til private og offentlige. Og vi er spesielt opptatt av lønns- og arbeidsforholdene på sykehusene. Høyre har sagt at de ønsker å fremme en kompetansepott. Dette synes vi er spennende, og her har vi også klare krav, sier By.
Har tro på Høie
– Hva mener NSF om en avskaffelse av de regionale helseforetakene?

– Vi har ikke gjort noe vedtak på dette. Slik jeg ser det nå, tror jeg ikke en total omorganisering av helseforetakene vil bli det første den nye helseministeren starter med.
– Hvem håper du på som ny helseminister?
– Jeg tipper på Bent Høie. Han har god oversikt over helsepolitikken, har gode innspill og er en god lytter. Jeg har tro på ham som ny helseminister, svarer forbundslederen i NSF.

Powered by Labrador CMS