Legeforeningen: – Økt bruk av private kan være bra

Legeforeningen mener de borgerliges løfte om økt bruk av private kan være bra hvis det ikke går på bekostning av utviklingen i de offentlige  sykehusene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Den første valgdagsmålingen viser, ifølge NRK, at de borgerlige ligger an til flertall i Stortinget med 93 mandater, mot de rødgrønnes 76 mandater. Den første prognosen er riktig nok beheftet med usikkerhet ettersom forhåndsstemmene i Oslo ikke er medregnet.
Håper på Høie
Det ser dermed ut til at Jonas Gahr Støre fikk relativt kort tid som helseminister. President i Legeforeningen, Hege Gjessing, sier valgresultatet var som forventet, gitt de stabile meningsmålingene over tid.
Hun håper og tror på Bent Høie som ny statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), dersom det blir en Høyre-minister.
– Bent Høie har, som leder av helse- og sosialkomiteen i Stortinget, utmerket seg med god kunnskap om helse, så jeg håper og tror på ham som ny helseminister, sier legepresident Hege Gjessing til Dagens Medisin.
Trenger flere avtalespesialister
– Hvordan ser Legeforeningen på de borgerliges helsepolitikk?
– Høyre har lovet tolv friske milliarder kroner til sykehusene de neste fire årene, og vi forventer at Høyre følger opp dette. Økt bruk av private kan være veldig bra hvis det ikke går på bekostning av utvikling av de offentlige sykehusene, som har vært vår frykt. Og vi er enig med Høyre i at vi trenger flere avtalespesialister.
– Hva mener Legeforeningen om å avskaffe de regionale helseforetakene?
– Høyre har sagt at de ønsker det, og de har sagt at de ønsker en nasjonal sykehus- og helseplan. Denne planen må være på plass før de eventuelt avskaffer RHF-ene, og jeg tror ikke en slik nedleggelse vil skje umiddelbart, svarer Gjessing.

Powered by Labrador CMS