– Kreftpasienter venter så lenge at de ikke lenger kan opereres

– Leger forteller om kreftpasienter som har ventet så lenge på behandling at de ikke lenger kan opereres, sier Hege Gjessing.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

ARENDAL: President i Legeforeningen Hege Gjessing fortalte under den helsepolitiske debatten under Arendalsuka tirsdag morgen, at hun hører leger fortelle om kreftpasienter som venter så lenge, at når de kommer tilbake for operasjon kan de ikke lenger opereres.

Gjessing: – Må snakke om penger nå
Hun viste til at Legeforeningen lenge har påpekt at norsk helsevesen ikke er dimensjonert til å tåle sykdomsutviklingen, og at man nå er nødt til å snakke penger.

– Det er et spørsmål om bevilgninger. Selv om det er kort tid til valget er vi nødt til å snakke om penger nå. Vi har sett på tallene og hvor mye vi bruker på helse. De viser at vi bruker moderat med penger sammenlignet med andre land i Europa. Sykehusene er i en vanskelig situasjon, med store etterslep. Det vil ta Helse Sør-Øst hundre år å bytte ut utstyret i den farten dette går nå, sa Gjessing.

– Pasientene lurer
– At vi hele tiden hører om hvor mye penger som pøses inn i norsk helsevesen, gjør at de ansatte føler at de ikke gjør en god nok jobb – og pasientene synes det er litt rart sett i lys av at de kommer inn i slitne sykehusbygg, sa Gjessing.

I debatten tirsdag morgen deltok, helseminister Jonas Gahr Støre (Ap), leder i Helse- og omsorgskomiteen Bent Høie (H), FrP-leder Siv Jensen og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV), leder i Legemiddelindustriforeningen Karita Bekkemellem, Gunhild Stordalen, leder i Stordalen Foundation, Kreftforeningenes leder Anne Lise Ryel, og Hege Gjessing, president i Legeforeningen.

Legemiddelindustrien (LMI), Legeforeningen, Kreftforeningen og Stordalen Foundation arrangerte debatten.

Powered by Labrador CMS