Gir 250 millioner til partikkelterapi

Milliardær Trond Mohn har gitt 250 millioner kroner som skal bidra til etableringen av ny kreftbehandling i Bergen.

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Bergens medisinske forskningsstiftelse har mottatt pengegaven. Stiftelsen melder at og de vil medvirke til at gaven kommer formålet til gode.

Bergens Tidende har tidligere meldt om Mohns donasjon, som skal være med på å skape et nytt, nasjonalt senter for det som omtales som fremtidens kreftbehandling

- Kan hjelpe flest
Mohn håper at hans private initiativ gjør at senteret etableres i Bergen. Og han tror partikkelbehandling vil bli viktig for mange kreftpasienter.

- Når jeg snakker med molekylærmedisinere, er partikkelbehandling det som kanskje først og fremst kan hjelpe flest pasienter, sier Mohn til BT.

Ledelsen ved Haukeland universitetssykehus er selvsagt meget glade med bidraget.

- Det er fantastisk snilt av Trond Mohn å gi disse pengene, seier administrerende direktør Stener Kvinnsland i en melding fra sykehuset.

Behandling i verdensklasse
Kvinnsland tror Bergen kan få et behandlingstilbud for kreftpasienter få andre steder i verden kan tilby.

- Bedre og mer effektiv kreftbehandling gir høyere overlevelse, færre bivirkninger og reduserte senskader. Ved å satse på et norsk senter for partikkelterapi i vest kan Haukeland universitetssykehus og Universitetet i Bergen legge til rette for en høyteknologisk kreftbehandling i verdensklasse, sier Kvinnsland.

Kan gå raskere
Kvinnsland tror donasjonen kan få prosessen med å etablere senteret til å gå raskere.

- Uansett vil disse pengene gjøre det mulig å bygge opp kompetanse i Bergen, gjerne i forkant. Og skulle det bli vedtatt å lage et partikkelsenter, og det ender opp i Bergen, så er det heilt klart at disse pengene ville kunne fremskynde en oppstart, sier han.

Helse- og omsorgsdepartementet har planen om et norsk senter for partikkelterapi til behandling.

Powered by Labrador CMS