Vil ha standarder for helse-epost

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) vil ha felles standarder for elektroniske meldinger i helse- og omsorgssektoren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

I dagens regelverk er det frivillig å bruke standarder for elektronisk meldingsutveksling. Den nye forskriften ble sendt ut på høring 24. juni.
– Med denne forskriften øker vi pasientsikkerheten og fjerner behovet for at helsevesenet bruker faks som kommunikasjonsmiddel, uttaler helseminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding fra departementet.
Det foreslås å stille krav om at virksomhetene skal føre pasientjournal elektronisk, og om å ta i bruk standardisert funksjonalitet ved utveksling av elektroniske meldinger. Videre foreslås det å stille krav om å oppdatere Adresseregisteret i Norsk Helsenett SF med elektroniske adresser.
En forutsetning
Elektronisk kommunikasjon er ifølge HOD en sentral forutsetning for blant annet å kunne nå nå målene i samhandlingsreformen. I høringen foreslås det en løsning med elektronisk meldingsutveksling på 19 sentrale områder, slik at helsepersonell kan utveksle nødvendig informasjon mellom for eksempel sykehus og fastlege.
Formålet med forskriften er å bidra til at virksomhetene i helse- og omsorgssektoren benytter standardiserte formater når informasjon skal utveksles.
– Det tar tid å få innført endringer i IKT-systemene, og mange virksomheter har bare delvis innført løsninger for elektronisk kommunikasjon. Derfor vil vi nå innføre krav om felles standarder, sier Støre.

Powered by Labrador CMS