Tusenvis dør av resistente mikrober

Hvert år dør 25.000 europeere av næringsmiddelbårne infeksjoner som skyldes multiresistente mikrober.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Det viser en ny, europeisk rapport om antibiotikaresistens ved matbårne infeksjoner, som er omtalt på Folkehelseinstituttets nettsider.

En økende trussel
Dette er den tredje fellesrapporten fra det europeiske mattilsynet (EFSA) og det europeiske smitteverninsituttet (ECDC) om antibiotikaresistens hos Salmonella og Campylobacter, bakteriene som hyppigst forårsaker næringsmiddelbårne infeksjoner.

I land med høyt forbruk av antibiotika, utgjør resistente bakterier en stadig økende trussel, og hvert år dør 25 000 europeere av infeksjoner som skyldes multiresistente mikrober, ifølge instituttet.

Mindre resistensutvikling i Norge
Selv om vi i Norge har et lavere antibiotikaforbruk, og noe mindre press på resistensutvikling hos smittestoffer, utgjør dette også en trussel her. Stadig flere smittes med, og blir bærere av, resistente tarmbakterier på reise til land med høy resistensforekomst, ifølge instituttet.

Les mer her

Powered by Labrador CMS