Styret vil legge press på Helse Sør-Øst

Styret i Oslo universitetssykehus (OUS) finner seg ikke i at forskerne er et offer for Sykehuspartners interne prioritering av IKT-infrastruktur og brukerstøtte. Nå skal styreleder Stener Kvinnsland legge presse på eieren Helse Sør-Øst.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Dette ble resultatet, da styret ved Oslo universitetssykehus (OUS) torsdag drøftet direktørens og forskningsmiljøets bekymring for intrastrukturen og brukerstøtten knyttet til sykehuset IKT-systemer for forskning.

Styret grep hansken
Administrerende direktør Bjørn Erikstein orienterte om saken, og styret grep hansken. Et samlet styre, med styreleder Stener Kvinnsland i spissen, er enig om at noe må gjøres for å bedre situasjonen.

Nå vil styrelederen engasjere seg personlig, ved å legge press på Helse Sør- Øst.

Vil løfte problemet til topps
Styret finner seg ikke i at forskningsmiljøets datatrøbbel er avhengig av Sykehuspartners interne prioritering og mener at dette spørsmålet må løftes opp på høyeste nivå i Helse Sør-Øst.

I Helse Sør-Øst er ansvaret for drift og forvaltning av all IKT-infrastruktur overført fra helseforetakene til Sykehuspartner, en avdeling innen det regionale helseforetaket. Sykehuspartner skal tilby en mer effektiv drift av støttefunksjoner i helseforetakene, men på forskningsområdet har dette altså spilt fallitt, skal man tro direktør og styre.

Viser til oppdragsdokumentet
– Det er helt vesentlig at tiltak blir gjennomført for at forskningen skal kunne levere i tråd med oppdragsdokumentet fra Helse Sør-Øst RHF, fremholdt Erikstein, som altså fikk full støtte fra styret.

Les saksdokumentet her

Powered by Labrador CMS