Trekker seg fra toppverv

Trond Egil Hansen forlater sentrale verv i Legeforeningen. - Vi har hatt et berikende samarbeid, sier Legeforeningens president.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Nåværende visepresident i Legeforeningen og leder av Allmennlegeforeningen, Trond Egil Hansen, trekker seg fra vervene sine.
Eget ønske
– Jeg har ønsket å gi meg som leder av Allmennlegeforeningen. Det vil alltid være en sammensatt beslutning, men en av de tingene som gjør det fornuftig i gi seg nå, er at jeg har en så kompetent arvtager, sier Trond Egil Hansen til Dagens Medisin.
På landsstyremøtet i Legeforeningen i juni velges ny visepresident, og Hansen forteller at han ikke stiller til gjenvalg. Han understreker at det ikke ligger noen konflikt med Legeforeningen bak beslutningen om å trekke seg fra vervene.
Hansen har sittet i to perioder på til sammen fire år som leder av Allmennlegeforeningen, og ble valgt til visepresident i Legeforeningen i 2011.
- Bra innsats
Neste uke velges ny leder i Allmennlegeforeningen, og valgkomiteens innstilling til Hansens etterfølger er Kari Sollien.

President i Legeforeningen, Hege Gjessing, viser til at Hansen var hennes motkandidat i forrige valgrunde.
- Hansen har gjort en bra innsats og vi har hatt et berikende samarbeid. At det er Kari Sollien som er innstilt til å ta over Hansens jobb er bra. Hun har tung kompetanse innen forhandlinger og i foreningen så nå er framtiden for Allmennlegeforeningen sikret, sier Gjessing til Dagens Medisin.
Spennende visepresident-valg
Trond Egil Hansen tror det blir et spennende valg av visepresident.
– Det kan nok bli spenning rundt hvem som blir neste visepresident, men jeg tror ingen kommer til å utfordre nåværende president Hege Gjessing, mener Hansen.
Han begrunner beslutningen med at han ikke lenger vil være allmennlegeleder.
– Det ville vært unaturlig å ha fortsatt som visepresident uten å være leder av Allmennlegeforeningen. I mitt hode henger dette sammen, påpeker den avtroppende lederen.
Ikke til intervju i direktoratet
– Du søkte på stillingen som assisterende direktør i Helsedirektoratet. Ønsker du deg helt ut av Legeforeningen?
– Nei, det er heller motsatt. Nå som jeg gir meg som hovedtillitsvalgt, har jeg muligheten til å returnere til egen fastlegepraksis. Og det blir mest sannsynlig det jeg kommer til å gjøre, svarer Hansen.
Han forteller at han ikke har vært i noen intervjuprosess i forbindelse med søknaden på den assisterende helsedirektør-stillingen.
– Jeg mener at Helsedirektoratet har et utviklingsbehov, og jeg ville nok presentert noen tanker om hvordan ting kan gjøres bedre. Men jeg hørte ikke noe og fikk nylig beskjed om at stillingen var besatt og at jeg var velkommen til å søke en annen gang, sier Hansen, som dermed regner med at han ikke er aktuell som søker når direktoratet senere skal besatte den andre stillingen av to stillinger som assisterende helsedirektør.

Powered by Labrador CMS