Foto: Rune Thorstein

– Store ambisjoner for kreftomsorgen

 DM ARENA: –  Vi har store ambisjoner for fremtidens kreftomsorg, sier divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Cecilie Daae.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

OSLO/RADIUMHOSPITALET: Cecilie Daae, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet innledet Dagens Medisins fagseminar DM ARENA onsdag med å gi et bilde av sitasjonen i norsk kreftomsorg.

 Kreft hos eldre
Daae viste til at fram mot 2030, så vil antall personer får kreft i befolkningen øke, hovedsaklig på grunn av demografiske endringer.

Blant annet vil kreft hos eldre bidra til mer enn halvparten av økningen i kreftforekomst hos menn.

–  Vi har store ambisjoner for fremtidens kreftomsorg, sa Daae, som for øvrig ikke ville røpe noe fra  arbeidet med nasjonal kreftplan, som ventes å foreligge i løpet av våren.

Virkemidler
Daae la frem det Helsedirektoratet mener er viktige virkemidler for å sikre god kreftomsorg:

Standardiserte pasientforløp med klare ansvarsforhold og forløpstider, videre utvikling av handlingsprogrammene med retningslinjer, forebyggingsstrategier og IKT-løsninger er blant disse.

DM ARENA på Twitter:  #dmarena

Cecilie Daae deltar også i debatten onsdag ettermiddag, sammen med statssekretær Robin Kåss (Ap), leder i helse-og omsorgskomiteen Bent Høie (H), administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI) Karita Bekkemellem, leder av onkologisk forening Andreas Stensvold, Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen og medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen.

Powered by Labrador CMS