Bedre akuttmottak!

Det er rom for forbedringer ved akuttmottakene ved norske sykehus, men jeg avviser den svartmalingen vi har sett i mediene de siste dagene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Jonas Gahr Støre, helse- og omsorgsminister

I ET INNLEGG på nett Dagens Medisin (4. april 2013) skriver Lars Petter Bjørnsen i Norsk Selskap for Akuttmedisin at jeg er fornøyd med dagens situasjon ved akuttmottakene.

Dette stemmer ikke. Dette er et felt der det fortsatt er rom for forbedringer. Det jeg har sagt er at tilbudet til pasienter som blir akutt alvorlig syke holder et generelt høyt nivå ved sykehusene våre.

UFULLSTENDIG BILDE. Jeg har vært i kontakt med de regionale helseforetakene for å bli orientert om situasjonen i akuttmottakene – og jeg er ikke sikker på at TV2s reportasjer gir et fullstendig bilde. De fleste store og middels store sykehusene har lege i spesialisering (LIS) til stede på døgnbasis.

Alle har lege i bakvakt som kan kontaktes.

KAN BLI BEDRE. Når dette er sagt: Vi har utfordringer ved akuttmottakene våre som vi skal ta tak i, og som både regioner og sykehus har arbeidet med de siste årene.

Vi vil gå gjennom dagens legespesialiststruktur for å sikre at det utdannes leger med nødvendig kompetanse i akuttmottakene.

Organiseringen av mottakene kan også bli bedre mange steder. Dette er et lederansvar.

SAMRÅD. Jeg kommer til å invitere representanter fra de regionale helseforetakene, Statens helsetilsyn og Helsedirektoratet til et møte om situasjonen.

Jeg ønsker også samråd med de toneangivende fagmiljøene – blant dem Norsk Selskap for Akuttmedisin.

ERKJENNELSE. Bjørnsen skriver i innlegget at han er enig i at Norge har en god akuttkjede på noen områder. Jeg er glad for at vi kan ta diskusjonen om tilstanden på akuttmottakene med denne erkjennelsen i bunn. Dette fortjener alle de som utfører et verdifullt arbeid ved mottakene.

Det er også det beste utgangspunktet når vi sammen skal få til forbedringer.

Powered by Labrador CMS