HISTORISK: En av initiativtakerne til alltrials-kampanjen, Ben Goldacre, uttrykte sin glede på twitter. Faksimile twitter. Foto:

GSK støtter Alltrials

GlaxoSmithKline (GSK) er det første legemiddelfirmaet som støtter det internasjonale initiativet Alltrials.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Det internasjonale initiativet alltrials.net krever at resultater fra tusenvis av kliniske studier blir offentliggjort i sin helhet.
Holder tilbake negative resultater
Legemiddelfirmaet Glaxo Smith Kline (GSK) overrasket den medisinske verden ved å annonsere at de støtter Alltrials-kampanjen, som første legemiddelfirma.
De som står bak kampanjen, deriblant Ben Goldacre, forfatteren av Bad Pharma og Bad Science («Kvakksalverne»), Fiona Godlee, redaktør av British Medical Journal og Sir Iain Chalmers – en av grunnleggerne av Cohcrane-biblioteket, kaller det et gjennombrudd, ifølge britiske Independent.


«Et historisk øyeblikk», twitret Goldacre da nyheten ble kjent.
Resultater av kliniske studier, som for en stor del finansieres av legemiddelindustrien, blir ofte holdt tilbake når de er negative. Dette kan blant annet så tvil om sikkerheten av legemidlene som selges.
- Alt skal publiseres
Alltrials-kampanjen har som mål at alle kliniske studier skal registreres, og at alle resultater og alle funn med detaljer skal publiseres.
En artikkel i British Medical Journal har anslått at halvparten av alle gjennomførte kliniske studier aldri publisert slik at de er tilgjengelige og søkbare i tidsskrifter.

Powered by Labrador CMS