Sykehus tilbyr lønn under utdanning

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) trenger flere spesialsykepleiere og frister med lønn under utdanningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Sykehuset har lyst ut 80 utdanningsstillinger innen anestesi-, barne, intensiv-, kreft- og operasjonssykepleie (ABIKO). For å friste sykepleiere til disse videreutdanningene tilbys lønn under utdanningen.

Gjenopptok ordningen
Rådgiver ved klinisk utdanningssenter ved UNN, Inger Gadgil, forteller at sykehuset tidligere hadde denne ordningen, men at den gjenoppsto i fjor etter å ha vært borte i flere år.

– Vi trenger kompetanse innen spesialsykepleie. Sykehuset blir mer spesialisert, og sykepleien mer avansert. Vi er også nødt til å finne nye arbeidstakere, da det er en del som vil gå av med pensjon i løpet av noen få år, sier Gadgil, ifølge nettsidene til Universitetet i Tromsø (UiT).

Bindingstid
Under utdanningen er man fast ansatt og har alle rettighetene som de andre arbeidstakerne ved UNN. I avtalen ligger det et krav om bindingstid på to og et halvt år, og at man skal jobbe i studiefrie perioder, med unntak av fem uker ferie.

– Disse utdanningene er krevende. Man får noe, men man må også gi noe tilbake. Med bindingstid sikrer vi oss at kompetansen blir i noen år, sier hun.

Gadgil understreker også at selv om man jobber i studiefrie perioder skal det ikke overstige normal arbeidsmengde, skriver UiT.

Powered by Labrador CMS