Samarbeider om potensielt kreftmiddel

Norsk legemiddelselskap inngår samarbeid med et amerikansk for å utvikle et nytt legemiddel ved kreft.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Det norske biotekselskapet Algeta markerte samarbeidet med det amerikanske selskapet Immunomedics i dag, 28. januar, med en melding på Oslo børs.

Legemiddelet, som de to selskapene skal samarbeide om å utvikle, har foreløpig fått navnet thorium-227. Det er basert på det radioaktive grunnstoffet thorium.

Dreper kreftceller
Ifølge Algetas teknologidirektør Thomas Ramdahl har dette stoffet potensial til å drepe kreftceller mer effektivt enn andre behandlingsformer.

– Det brede bruksområdet gir oss en unik mulighet til å utvikle en omfattende portefølje av målrettede kreftbehandlinger. Dette er et lovende samarbeid mellom Algeta, som er en global markedsleder innen alfaemitterende legemidler, og Immunomedics som er en pioner i utviklingen av teknologi og produkter basert på monoklonale antistoffer, sier Ramdahl i en pressemelding.

Bygger på antistoff
Han forteller at det målrettede thorium-baserte legemiddelet bygger på et kjent antistoff med navn epratuzumab.

– Det gir en lovende mulighet når vi nå jobber mot vårt mål om å få vår første legemiddelkandidat fra thorium-plattformen i klinisk utprøving i løpet av 2014, sier han i anledning børsmeldingen.

Les børsmeldingen her

Powered by Labrador CMS