Legevakthåndboken nå også som app

Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin og Gyldendal Akademisk har utviklet enda en elektronisk versjon av Legevakthåndboken.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Som Dagens Medisin omtalte i høst, ville Legevakthåndboken også komme som app for smarttelefon. Nå er app´en klar til nedlasting fra App Store eller Google Play, melder Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin (Nklm).

Forlaget Gyldendal Akademisk er utgiver av Legevakthåndboken og har stått for layout og teknisk tilrettelegging. Nklm har ansvaret for revisjon og tilpassing av det faglige innholdet.

Samme struktur som før
Jesper Blinkenberg, spesialist i allmennmedisin og forsker i Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin opplyser til Dagens Medisin at den elektroniske versjonen har samme struktur og inndeling som tidligere versjoner. Han har samarbeidet om innholdet med kollega Ingrid H. Johansen,  utvalgte allmennleger med interesse for legevaktmedisin og ressurspersoner fra spesialisthelsetjenesten.

Han forteller at stoffet er spisset mot legevakt og er avgrenset mot fastlegens oppgaver. Akuttmedisindelen er rettet mot allmennlegenes funksjon og korresponderer med innholdet i de obligatoriske kursene i akuttmedisin for allmennleger.

Ikke lenger på papir
Helsebiblioteket har støttet prosjektet, og Legevakthåndboken er derfor gratis tilgjengelig for alle i Norge, via www.helsebiblioteket.nowww.lvh.no  eller ved nedlastbar app til smarttelefon. Legevakthåndboken har tidligere blitt ut som papirbok, første gang i 1993.

Powered by Labrador CMS