Enige om samhandling og kvalitet

Staten og kommunene er enige om hvordan man kan bedre samhandlingen og kvaliteten på helsetjenester.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre og styreleder i KS Gunn Marit Helgesen har undertegnet to nye avtaler i helse- og omsorgssektoren. Den ene er om felles innsats for kvalitetsutvikling, den andre om samhandling.

Hjelp uavhengig av nivå
De nye avtalene erstatter dagens kvalitetsavtale og samhandlingsavtale. Kommunene opplever stadig nye utfordringer som følge av endret alderssammensetning i befolkningen og yngre brukergrupper med andre behov. Departementet og KS er med det som utgangspunkt enige om at det er behov for nyskaping i helse- og omsorgssektoren.

– Avtalene skal bidra til bedre samarbeid, slik at pasienter og brukere får den hjelpen de trenger, uavhengig av om tjenestene hører innunder stat eller kommune. Avtalen om kvalitetsutvikling vil være spesielt viktig for oppfølgingen av regjeringens melding om kvalitet- og pasientsikkerhet og den varslede meldingen om innovasjon i omsorg, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

– Jeg er glad for at avtalene understreker at det skal legges sterk vekt på lokale løsninger innenfor rammen av det lokale selvstyret, supplerer styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

Samhandlingsavtalen gjelder også sykehus
Samhandlingsavtalen omfatter både kommunesektoren og spesialisthelsetjenesten, mens kvalitetssavtalen bare gjelder for kommunesektoren.

Powered by Labrador CMS