Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Vil ha ukomplisert ledersystem ved OUS

- Jeg ser for meg et generisk system som det ikke er for komplisert å innføre ute i avdelingene, sier OUS-direktør Bjørn Erikstein.

Publisert: 2012-12-14 — 15.34 (Oppdatert: 2015-05-21 — 11.39)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

I neste ukes styremøte legger administrerende direktør Bjørn Erikstein ved Oslo Universitetssykehus frem foreløpige resultater av en kartlegging som tar sikte på å få oversikt over forekomsten av stedlig ledelse ved sykehuset.

- Generisk system
- Jeg ser for meget generisk system som det ikke er for komplisert å innføre ute i avdelingene, sier Erikstein til Dagens Medisin.

Resultatene viser så langt at av sju somatiske klinikker som hittil er kartlagt, er det funnet 74 enheter som har en leder som ikke er stedlig.

 Bakgrunnen for kartleggingen er at OUS-fusjonen har ført til at stedlig ledelse i stor grad er fjernet, og mangelen på ledere som er fysisk til stede har fått sterk kritikk fra de ansatte.

- Det må settes opp noen kjøreregler for hva det betyr å være stedlig leder – og så får vi se om det finnes behov for unntak. Vi får sette oss sammen og gjøre denne jobben, med en gruppe sentrale personer i sykehuset, inkludert tillitsvalgte, som sammen har god oversikt, sier Erikstein.

Må "fryse" organisasjonen ved EPJ-innføring
Dette må i stor grad gjennomføres i løpet av de nærmeste månedene, men det må likevel gjøres et godt grunnarbeid. Vi trenger å etablere en organisasjon som kan vare en stund, sier han.

Eristein sier at på grunn av gjennomføring av regional elektronisk pasientjournal (EPJ), som er basert på DIPS, vil dette kreve at organisasjonen "fryses" fra et tidspunkt i 2013 og til ny EPJ er på plass mot slutten av 2014.

- Det gjør det desto viktigere at vi har en ryddig prosess og at vi avklarer hvordan vi bruker ulike begreper, sier Erikstein.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!