- Fastlegene for lite tilgjengelige på mail

- Det bør være en selvfølge at fastleger har en yrkesmail som de er tilgjengelige på, mener Nils Håvard Dahl, avdelingsoverlege psykiatrisk klinikk, Sykehuset Levanger.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

STJØRDAL: Psykiateren deltok under seminaret om kvaliteten i helsetjenesten under samhandlingsreformen mandag, da han i en av diskusjonene tok opp behovet for at fastleger har en egen yrkesmail.

I sitt arbeid som avdelingsoverlege har han prøvd å få respons fra fastlegene på hvordan avdelingen kan forbedre seg.

- Det er vanskelig å få tilbakemeldinger fra fastlegene, sier Nils Håvard Dahl. Han mener dessuten fastlegene er svært lite tilgjengelige på mail. 
- Iblant får vi kjeft for at vi sender mail til deres private mailadresser. Det bør være en selvfølge at en fastlege har en yrkesmailadresse. Dette bør Legeforeningen pålegge dem, sier han.
Kjent mailadresse
Han mener at på akkurat samme måte som et legekontor er forpliktet til å ha en postadresse, bør en fastlege ha en yrkesmailadresse.
- Denne bør gjøres kjent for legens samarbeidspartnere, og den bør sjekkes jevnlig, sier Dahl.
Dahl synes også det er vanskelig å vite om de tilbakemeldingene han får fra fastlegene er representative.
- Jeg skulle ønske at kommuneoverlegene tar en samlende rolle og er koordinator for fastlegene, og kan gi oss tilbakemeldinger på hva fastlegene synes om oss, sier Dahl.
Opplever avmakt
Tone Dorthe Sletten i Sør-Trøndelag Legeforening sier fastlegene er veldig etterspurte av ulike samarbeidspartnere.
- At fastlegene oppleves som utilgjengelige skyldes delvis at vi opplever avmakt i forhold til om det får noen betydning hva vi sier. Vi kommer ofte sent inn i prosessen og kan oppleve en gisselsituasjon, sier Sletten.
Hun påpeker at det mangler en takst for samarbeid mellom fastleger og spesialisthelsetjenesten.
- Både om enkeltpasienter og i forhold til grupper og informasjon om rutiner, sier hun.
- Når alt dette er sagt syns jeg selvfølgelig at alle fastleger skal være tilgjengelige på mail, forutsatt at finansieringen er på plass, sier Sletten.

Powered by Labrador CMS