Riksrevisoren skuffet over OUS-eierne

Riksrevisor Jørgen Kosmo er skuffet over at verken helseministeren eller Helse Sør-Øst -toppene tok hensyn til risikoen ved å slå sammen Oslo-sykehusene. Han legger hovedansvaret på dem for at omstillingen ikke gikk bra.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Under en pressekonferanse tirsdag i Riksrevisjonens lokaler sa riksrevisor Jørgen Kosmo seg skuffet over toppledelsen i departementet og Helse Sør-Øst.

Burde ha tatt hensyn til risikoen
– Det er skuffende at både Helse- og omsorgsdepartementet og Helse Sør-Øst var klar over risikoen med å slå sammen Oslo-sykehusene uten at de tok hensyn til det. Dette er alvorlig og har gått utover pasientene og personalet, blant annet deres arbeidsforhold, uttalte riksrevisoren.

Kosmo mener det er et paradoks at et godt prosjekt som burde har fremtiden foran seg, ikke gikk bra på grunn av dette.

– Ansvaret for dette ligger hos eierne, som ikke tok risikoen ved prosjektet alvorlig nok, uttalte Kosmo.

– Tok ikke hensyn til lokalisasjon og IKT
Han mente at eierne burde tatt større hensyn til at sykehusene var lokalisert på ulike steder i byen og at de hadde ulik infrastruktur, ikke minst forskjellig IKT-systemer, som han påpekte er en forutsetning for god drift.

– Både helseministeren og Helse Sør-Øst burde ha innsett hvilke risiki som lå i dette prosjektet, uttalte han blant annet på pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS