Ny blogger gratulerer 40-årsjubilant

Den nye DM-bloggeren Magne Nylenna gratulerer allmennlegene og samfunnsmedisinerne med tidsskriftet Utpostens 40-årsjubileum, som feires under Primærmedisinsk uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Magne Nylenna

Direktør i Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og redaktør for Helsebiblioteket.no.Sammen med professor Øivind Larsen redaktør av kvartalstidsskriftet Michael som utgis av Det norske medicinske Selskab (www.dnms.no ).Tidligere redaktør i Tidsskrift for den norske legeforeningen og medredaktør i Utposten.Han har skrevet to bøker om medisinsk fagformidling «Klar tale, tydelig tekst» og «Publisere & presentere» samt Medisinsk ordbok.

Direktør Magne Nylenna i Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og redaktør for Helsebiblioteket.no er ny blogger på dagensmedisin.no.

Nylenna, som også er professor II i samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo og NTNU, bruker sitt første innlegg til å gratulere «Utposten» – som han kjenner godt, blant annet fra sin tid som medredaktør.

Les også: Per Fugelli beveget primærlegene

Et dugnadsprosjekt
Utposten er et tidsskriftet for allmenn- og samfunnsmedisin. 40-årsjubileet blir feiret under Primærmedisinsk uke, som denne uken samler 1500 allmennleger, samfunnsmedisinere og deres medarbeidere.

– Gjennom 40 år har åtte ulike redaksjoner gjort dette dugnadsprosjektet, som bladet egentlig er, til en sentral aktør i norsk primærhelsetjeneste, skriver han blant annet i innlegget med tittelen Utposten jubilerer!

Nylenna forteller om de tre distriktslegene fra Romsdal som etablerte en særegen publikasjon som viste seg å bli overraskende viktig og levedyktig. Med gammeldags skrivemaskin, saks og limstift produserte de den første utgaven.

– Utposten har avspeilet utviklingen av kommunehelsetjenesten i Norge, og langt på vei også vært med på å forme den på fagets egne premisser, mener han.

Opptatt av formidling
Den nye DM-bloggeren er opptatt av å formidle.

– Jeg har en særlig interesse for formidling og fagspråk, sier Nylenna til Dagens Medisin.

– Hvorfor takket du ja til å blogge på Dagens Medisin?

– Stadig flere får sine nyheter og ideer via Facebook og Twitter – også i faglig sammenheng. På den måten individualiseres formidlingen både for sender og mottaker. Blogging gir en mulighet for å dele tanker og meninger med andre på en effektiv og uformell måte, svarer DM-bloggeren.

– Kan supplere vitenskapskanaler
Som formidlingssjanger domineres blogging av mer personlige ytringer, og han mener at blogging på den måten kan supplere tradisjonelle, vitenskapelig publiseringskanaler.

– Og akkurat som egen tvitring øker motivasjonen for å følge andre, er det kanskje slik at egen blogging øker interessen for å lese andres blogger? spør han.

Powered by Labrador CMS