– OUS øker bemanning til tross for kutt-ordre

- Bemanningsutviklingen er på vei opp til tross for en stående ordre om å redusere med 1139 årsverk i 2013, sier foretakstillitsvalgt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Arbeidstakerorganisasjonene står samlet når de advarer OUS` ledelse mot de planlagte budsjettkuttene.

- Har stående ordre om kutt i bemanning
Legeforeningen har støtte fra 11 arbeidstakerorganisasjoner og peker på flere svakheter i neste års budsjettframlegg til det kommende styremøtet i Oslo Universitetssykehus (OUS) denne uken.
De skriver at OUS nå øker bemanningen, til tross for at det er et kontinuerlig fokus på å redusere den.
Foretakstillitsvalgt Asmund Bredeli sier til Dagens Medisin at det ikke er mulig å drive sykehuset med de planlagte nedbemanningene.
– Tendensen er at bemanningsutviklingen er på vei opp. Dette til tross for en stående ordre om å redusere med 1139 årsverk i 2013. Dette illustrerer at sykehuset må drives, sier Bredeli til Dagens Medisin.
En foreløpig vurdering fra OUS-styret viser at sykehuset må kutte mellom 700 - 800 millioner kroner neste år.
I Legeforeningens drøftingsinnspill til budsjettet presiserer de at det i klinikkenes budsjettplaner kun er funnet tiltak for rundt en tredel  av de innsparingene som trengs for å nå resultatkravet.
– Vi kan ikke fortsette å lure verken Stortinget og folk til å tro at dette skal gå. Det er ikke mer å hente, sier Bredeli.
- Lite troverdig
Arbeidstakerorganisasjonen NITO, som organiserer blant andre ingeniører og teknologer, sier at OUS planer om å kutte årsverk, uten at dette skal ramme tilbudet til pasientene, er lite troverdig.
Budsjettkravet for neste år kan ikke nås samtidig med at man skal opprettholde nødvendig kapasitet i pasientbehandlingen,skriver organisasjonen i sine innspill til budsjettet.
–  Budsjettet beskrives som urealistisk, og lite troverdig, skriver NITO.

Powered by Labrador CMS