Direktoratet trakk tilbake legeliste-skryt

Helsedirektoratet la ut rosende omtale av den omstridte legelisten på sitt eget nettsted, men trakk artikkelen tilbake.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Legelisten.no, der anonyme kan legge ut vurdering av norske fastleger, har vært gjenstand for mye debatt, blant annet fordi  folk tidligere har lagt ut falske påstander og kommentarer. 

- Litt følsomt
Nylig publiserte Helsedirektoratet et rosende innlegg om nettstedet, som nå er fjernet.
Les mer: "Legen lagde "kvakkelyder" med spekulumet"
– Grunnen til at den ble fjernet, er at temaet er litt følsomt slik det fremstår nå, sier seniorrådgiver i Helsedirektoratet, Helge T. Blindheim.
Han la ut følgende omtale av legelisten på Helsenorge.no, som er direktoratets innbyggerrettede side.
«Legelisten.no understreker selv at nytteverdien av tjenesten henger sammen med kvaliteten i vurderingene som gis. Derfor søker de å løse utfordringer med at anonyme, useriøse kommentarer underlegges streng redigering. Dette er udelt positivt, og gjør Legelisten.no til en seriøs aktør. Man får bare håpe at redigeringen deres ikke er altfor streng…», skrev Blindheim.
– Jeg oppfatter legelisten som et interessant fenomen, selv om måten de håndterer kommentarene på ikke er den beste. Jeg hadde en positiv vinkling til initiativet uten å ta høyde for sider av saken som andre synes var viktig, sier han.
- Lavere terskel
– Er dette din eller Helsedirektoratets oppfatning?
– Helseportalen er en innbyggerrettet tjeneste og vi ønsker å ha debatt om ulike tema. Av og til er det lavere terskel for å legge ut ting. Her var det enkelte ting jeg burde tatt hensyn til, sier han.
– Det har blitt lagt ut falske meldinger om legene på siden. Ser du at dette kan skremme pasientene?
– Det er ingen tvil om at det er en lav terskel for å legge ut kommentarer som ikke bare er uhøflige men også preget av dårlig folkeskikk og kanskje det som verre er. Legelisten har et potensial for forbedring.
– Fordi det jeg skrev ikke var så balansert, ble den tatt bort, sier han. 

Powered by Labrador CMS