Lege refses for langvarig antibiotikabehandling

Lege rekvirerte store mengder antibiotika til MS-pasient. Nå får legen advarsel fra Helsetilsynet for å ha benyttet «alternativ diagnostikk».

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Helsetilsynet gir en lege advarsel for brudd på helsepersonelloven etter å ha gitt en MS-pasient langvarig antibiotikabehandling for borreliose.
Sviktende grunnlag
Dette er i strid med gjeldende retningslinjer.
Helsetilsynet mener pasienten fikk behandling med antibiotika over 19 uker på sviktende grunnlag.
Legen, som antydet at pasienten hadde borreliose, skal ha opplyst at pasientens blodprøver viste en «”… mulig og meget sannsynlig kronisk og aktiv infeksjon.»
Behandlingen er ikke i tråd med god praksis, verken når det gjelder utredning, indikasjon, kombinasjon av antibiotika, dosering eller lengde av behandlingen, skriver Helsetilsynet i sin rapport.
Og videre:
– Du innhentet ikke informasjon fra pasientens fastlege eller spesialisthelstjenesten til tross for at du var kjent med at pasienten hadde diagnosen MS. Behandlingen som er gitt var egnet til å påføre pasienten betydelig belastning ved å påføre ham en primær multiresistent kolitt, skriver Helsetilsynet.
- Alternativ diagnostikk
– Din alternative diagnostikk var egnet til å skape mistillit til spesialisthelsetjenesten og derved svekke pasientens mulighet til å motta optimal behandling.

Powered by Labrador CMS