God kvalitet det viktigste

Forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund mener det aller viktigste for Gahr Støre blir å få på plass god kvalitet og pasientsikkerhet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Norsk sykepleierforbunds leder synes valget av Gahr Støre er spennende.
– Vi har sett at Støre er den statsråden med størst troverdighet og gjennomslag. Men han har mange utfordringer og en av dem vil være i forhold til pasient- og samhandlingsperspektivet. En av de viktigste tingene å få på plass er en nasjonal IKT plattform, mener forbundsleder Eli Gunhild By.
Midler til omstilling
Hun understreker at det er nødvendig å ha systemer som gjør god kommunikasjon mulig og at dette vil være en forutsetning for å lykkes bedre og for å få samhandlingsreformen til å fungere.
– Hva tror du vil bli annerledes med Gahr Støre?
– Statsrådskiftet er en mulighet til å ta grep og rydde opp i forhold til omstillinger. Når det gjelder OUS, får vi håpe at han vil sørge for å sette av midler til omstillingen, ikke store innsparinger fra første dag. Penger til omstilling har til nå vært fraværende. I det private næringsliv ville det aldri ha skjedd at det ikke bevilges penger til store fusjoner. Dette er noe Gahr Støre bør ta grep i forhold til, sier By.

Powered by Labrador CMS