Gründere på pengejakt i Stockholm

Norske småselskaper og enkeltpersoner er på investorjakt i Stockholm for å få penger til å kommersialisere nytt medisinsk-teknisk utstyr.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

STOCKHOLM: I dag, 13. september, gjør en rekke nordiske gründere og småselskaper sine hoser grønne for investorer i håp om å få penger nok til kommersialisere sine produkter, slik at de på sikt forhåpentligvis kan komme helsevesen og pasienter til gode.

- Dette er en fantastisk mulighet for gründere til å komme i gang med kommersialisering av sine produkter og tjenester. MedTech Investment Day Nordic er en viktig arena for å skape nødvendig vekst i medisinsk-teknisk industri, sier en av medarrangørene, administrerende direktør Trond Dahl Hansen i Leverandører for helse-Norge (LFH), til Dagens Medisin.

Nordisk samarbeid
MedTech Investment Day Nordic er opprinnelig et initiativ fra Swedish MedTec, men fire år etter det første rent svenske arrangementet har de fått blant andre sine nordiske kolleger og såkorn- og investeringsfond med på laget. Også den medisinsk-tekniske innovasjonsklyngen Oslo MedTech er blant arrangørene.

Hver enkelt gründer har fire minutter på seg til presentere sitt prosjekt i plenum. I salen er representanter for både multinasjonale selskaper, investeringsfond og små og store investorer. Målet er å få den rette på kroken, om noen.

Her dates det over en lav sko – noen hadde avtaler med mulige investorer allerede fra morgenen av og har knapt ledig tid gjennom hele dagen, andre har færre. Gjennom dagen er de alle tilgjengelig for avtaler fra sin stand, så håpet er at datingen gir resultater på sikt.

Norske jegere
Blant de norske pengejegerne er gründere og representanter for små selskaper, som søker investorer til blant annet en ny mikrochip, som kan gi raskere svar på infeksjonsmistanke enn CRP, et system for å kvalitetssikre tolking i kontakt med fremmedspråklige pasienter, utstyr til utvidelse av trange blodårer i leggen og det som blir omtalt som forbedret søvnapné-diagnostikk.

Dagen avsluttes med å kåre det produktet eller tjestesten som har størst potensial på verdensmarkedet.

Powered by Labrador CMS