Bare Fagforbundet tok konflikt

Sykepleierne kom i mål under meklingen for de kommersielle sykehjemmene. Det gjorde ikke hjelpepleierne og omsorgsarbeiderne, som nå er i streik.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Fagforbundet krevde at ansatte i private sykehjem skal ha det samme vilkår som ansatte i KS-området, noe motparten, NHO Service, ikke kunne akseptere. 66 hjelpepleiere og omsorgsarbeidere er fra arbeidstidens begynnelse 22. august derfor i streik ved kommersielt drevne sykehjem i Oslo og Akershus.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) ble imidlertid enig med motparten.

– Med et generelt tillegg på 2,7 prosent har vi klart å heve minstelønnen til sykepleierne og spesialsykepleierne i NHOs sykehjem til over minstelønnen i KS-området. I kroner og øre betyr dette en økning av begynnerlønnen på 52.000 kroner, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Sykepleierforbundet i en kommentar.

Les også: Stiller krav til kommersielle aktører

Ikke helt fornøyd
Sykepleierforbundet er imidlertid ikke helt fornøyd, blant annet er ansiennitetsstigen i NHO Service-området fortsatt kortere enn i KS-området.

– Vi kommer fortsatt til å jobbe for en tariffavtale i dette området som er på linje med tariffavtalen vi har i offentlig sektor, men vi er fornøyd med at vi nå fant en løsning som absolutt peker i riktig retning.

Andre krav ble innfridd
By sier seg likevel glad for at andre av deres krav ble innfridd. Blant annet skal bedriftene heretter forskuttere sykelønn for ansatte i tolv måneder, mens ubekvemstilleggene for helg øker til 35 kroner. Kveld- og nattillegget øker til 45 kroner for dem med inntil 370.000 kroner i lønn og 50 kroner for dem som tjener over 370.000 kroner.

– Et annet viktig krav fra Sykepleierforbundet var å få arbeidstidsforkortelsen for medlemmer i tredelt turnus innført i dette tariffområdet. Det har vi nå klart, sier By.

Også kravet om betalt omsorgspermisjon fikk forbundet gehør for.

– Det betyr i praksis at mannlige sykepleiere som er medlem av Sykepleierforbundet nå kan ta ut de 14 første dagene av sin pappapermisjon – og motta lønn, understreker forbundslederen.

– Uunngåelig streik
Meklingen mellom Fagforbundet og NHO Service om Pleie- og omsorgsoverenskomsten har ikke ført fram, og ifølge forhandlingsleder Kjellfrid Blakstad var ikke streiken til å unngå.

Hun understreker at ansatte i NHOs sykehjem taper lønn og pensjon både sammenlignet med dem som jobber i det offentlige og i private, ideelle sykehjem. Pensjonsvilkårene er heller ikke de samme som for sykepleiere på samme sykehjem.

– Dette er nå de eneste sykehjemmene som ikke har en tariffestet pensjonsordning. Vi krever 100 prosent likebehandling for alle ansatte innen pleie- og omsorg, sier Blakstad.

Fagforbundets medlemmer i kommersielle sykehjem streiker for å få de samme pensjonsrettighetene, lønns-og arbeidsvilkårene som ansatte i kommunale og andre private, ideelle sykehjem.

Forstår kollegene
NSFs forbundsleder sier at forbundet har forståelse for at Fagforbundet vektlegger pensjon så høyt at de velger å gå til streik når de ikke har fått gjennom sitt krav om samme pensjon i NHO-området som i offentlig sektor.

– Sykepleierforbundet har allerede sin sykepleieravtale som sikrer våre medlemmer den samme pensjonen, så dette spørsmålet var ikke sentralt i våre forhandlinger. Vi ber nå våre medlemmer respektere Fagforbundets streik og støtter sine kolleger som nå er i konflikt, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

– Strandet på prinsipper
Den fremste av de to fagforeningenes motpart i forhandlingene, administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service, sier at arbeidsgiverne var villig til å strekke seg langt i denne meklingen.

– Vi var innstilt på å imøtekomme en rekke krav og styrke flere punkter i vår nåværende tariffavtale. Partene har hatt en god dialog gjennom dagens mekling, men det strandet til slutt på store prinsipielle uenigheter, sier Furulund.

Han gjør et poeng av disse sykehjemmene ønsker å være et privat alternativ, og ønsker ikke å ha en tariffavtale som er helt lik den offentlige.

– Vi tilbyr våre ansatte konkurransedyktige betingelser og et godt arbeidsmiljø. Vi kan dokumentere lavere sykefravær på de private sykehjemmene enn i det offentlige, og vi har god tilgang på arbeidskraft, sier Furulund.

Les mer om sykepleiernes meklingsresultat her

Powered by Labrador CMS