OUS: Vil innføre datasystem til 573 millioner

Administrerende direktør Bjørn Erikstein vil innføre DIPS i hele Oslo Universitetssykehus. Prisen blir på 573 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

På styremøtet i denne uken vil administrerende direktør ved Oslo Universitetssykehus (OUS), Bjørn Erikstein, legge frem forslag om å innføre Distribuert Informasjons og Pasientdatasystem  i Sykehus (DIPS) som felles elektronisk pasientjournal og pasientadministrativt system ved sykehuset.
Må skynde seg
Helse Sør-Øst har en rammeavtale om bruk av DIPS-løsning, men den utløper den 20. august.
Derfor har styret det travelt med å vedta innføring av et felles system nå: På styremøtet kommende fredag er valg av løsning for elektronisk pasientjournal  og pasientadministrativt system (PAS/EPJ) eneste punkt på dagsorden.
573 millioner
DIPS kan være implementert i OUS siste kvartal 2014, og de samlede kostnadene anslås til rundt 573 millioner kroner.
Les mer: Forsinket datasystem ble katastrofe
Det gjøres dessuten et forprosjekt fra  august til desember 2012. Budsjettet for forprosjektet er på 63 millioner kroner.
I fjor høst hadde helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen følgende kommentar til IKT- situasjonen ved OUS:

Helseministeren: – Utrolig
–  Det er utrolig at sykehuset har endt opp med tre forskjellige elektroniske journalsystemer og fire forskjellige radiologiske systemer, sa hun til Dagens Medisin etter å ha hatt et møte med OUS-ansatte.
IKT-situasjonen ved OUS var dessuten gjenstand for gransking under høringen som Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité gjennomførte om omstillingen tidligere i år.
Foretaket har datasystemer som ikke kommuniserer med hverandre, og den manglende samkjøringen av datasystemene mellom de tidligere selvstendige sykehusene har skapt store problemer for sykehusdriften.
-Gevinst langt frem i tid
I innstillingen til styret skriver administrerende direktør at det ikke er noen prinsipielle grunner til at OUS ikke skal tilslutte seg den regionale strategien med å standardisere på DIPS som PAS/EPJ-løsning.

Og videre:
«Administrerende direktør konstaterer at det til tross for en viss reduksjon i budsjetterte kostnader og en noe kortere gjennomføringsperiode enn først antatt, vil være svært krevende å bære kostnadene og å gjennomføre et så stort prosjekt i Oslo universitetssykehus HF».
– Oslo universitetssykehus HF er allerede i en krevende omstillingsfase både organisatorisk og økonomisk. Et innføringsprosjekt av denne størrelsesorden vil over flere år representere en betydelig økt belastning på driftsutgifter og lederkapasitet i foretaket. På kort og mellomlang sikt er det ikke mulig å se at denne investeringen vil kunne gi en tilsvarende gevinst i driften. I det videre arbeidet i prosjektet vil det bli utarbeidet en gevinstrealiseringsplan som vil synliggjøre de mer langsiktige gevinster, står det i forslaget til vedtak.

Powered by Labrador CMS