Trakk milliongave til sykehus

Investor Ole G. Ottersland har trukket tilbudet om en gave på 25 millioner kroner til en robot ved sykehuset i Arendal.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Det var onsdag at investor Ole G. Ottersland sendte et brev til styreleder Peder Olsen og direktør Jan-Roger Olsen.

Beklager
Brevet var et svar på et brev fra styrelederen tidligere på dagen.
I brevet understrekes det at gaven er trukket.

Sørlandet sykehus har vedtatt at kreftkirurgien skal ligge i Kristiansand, men at selve operasjonene skal utføres i Arendal. Dette er stikk i strid med strategiplanen, sier Ottersland:

– At man på denne måten ikke følger en vedtatt strategiplan er nok til at svaret er nei. Avslaget er endelig, det er ikke noen vits i å gå videre, sier Ottersland til NRK.no.
–Jeg beklager sterkt at kreftpasienter i Agder ikke får tilbud om robotkirurgi i denne omgang, sier administrerende direktør Jan-Roger Olsen ifølge Sørlandet sykehus.
Han tar brevet fra Ole G.Ottersland til etterretning, og dermed ble ikke saken om robot til sykehuset i Arendal behandlet i styremøtet torsdag - slik planen var.
- Enige om premissene
- Jeg vil understreke at fagmiljøene, brukere og tillitsvalgte var enige om premissene for å motta gaven. Vi har hatt en god prosess, og fagmiljøet har vært svært positive til utstrakt samarbeid for å kunne tilby kreftkirurgi ved hjelp av robot. Derfor er det ekstra beklagelig at dette ikke blir noe av, sier direktøren i en pressemelding.
Fagmiljø, tillitsvalgte og brukere er innkalt til et oppsummeringsmøte fredag, opplyser sykehuset.
-I det møtet håper jeg vi vil bygge videre på det gode samarbeidet vi har sett den siste tiden. Nå skal vi se fremover, og gi et godt behandlingstilbud til pasienter med prostatakreft, sier Jan-Roger Olsen.

Powered by Labrador CMS