Vil slåss for palliasjon det siste året

Stortingsrepresentant Laila Dåvøy vil bruke det siste året på Stortinget til å slåss for palliasjon til barn, der Norge ligger langt bak andre land.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Denne uken ble det kjent at stortingsrepresentant, den tidligere statsråden og sykepleieren Laila Dåvøy (KrF) ikke stiller til gjenvalg ved stortingsvalget neste høst.

 – Dette har vært planlagt en stund. Jeg blir 65 år neste år, så nå er det på tide å gi seg med pendlingen til Vestlandet, der jeg ønsker å tilbringe mer tid med familien, sier hun til Dagens Medisin.

Brenner for lindrende behandling
– Hvilke saker blir viktigst for deg det siste året?

– Jeg brenner for de sykeste eldre og er spesielt opptatt av lindrende behandling i livets sluttfase, ikke minst hos barn som man vet skal dø. Ved palliasjon hos barn ligger vi langt bak andre land, konstaterer hun overfor Dagens Medisin.

Sammen med noen stortingskolleger har hun foreslått et såkalt Dokument 8-forslag om en  plan for å sikre retten til livshjelp ved livets slutt.

Også ME-syke vil ha en støttespiller i Dåvøy i hennes siste stortingsår.

Trekker frem saker fra statsrådperioden
– Det er vel litt tidlig å ta avskjedsintervjuet nå, men hvis du likevel skulle oppsummere din tid som toppolitiker, hva har vært de viktigste sakene dine?

– Fra tiden som statsråd i det daværende Barne- og familiedepartementet vil jeg spesielt trekke frem saken om endringer innen barnevernet og at jeg fikk gjennomslag i Stortinget for å gi erstatning til tidligere barnehjemsbarn.

Hun trekker også frem at hun fikk satt i gang et stort prosjekt for barn som blir utsatt for vold eller blir vitne til dette.

– Og selvfølgelig er jeg glad for at jeg fikk gjennomslag for 40 prosent kjønnskvotering i AS-styrer, men det var en tung sak å få til, sier Dåvøy til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS