Aleris med eget brystkreftsenter

I dag, 1. mars, åpner Aleris et eget brystsenter som tilbyr kvinner utredning for brystkreft og svar samme dag.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

På Brystsenteret vil kvinner få klinisk undersøkelse hos spesialist, ta mammografi, ultralyd, vevsprøver og eventuelt MR. I de tilfeller der det må tas vevsprøve, får kvinnen et foreløpig svar og endelig svar når vevsprøven er analysert, opplyser Aleris i en pressemelding.

Grethe Aasved, adm. direktør i Aleris Helse mener mye av årsaken til dagens ventetider er at kvinnene må undersøkes flere forskjellige steder i helsevesenet, og i tillegg vente i ukevis på svaret. Hun bemerker at i dag er ventetiden for brystundersøkelse ved OUS er i dag 13 uker, ifølge Fritt sykehusvalg.
Forsinket diagnose
Ifølge Aleris er feil eller forsinket diagnose årsaken i 66 prosent av de 163 sakene der brystkreftrammede har fått medhold av Norsk pasientskadeerstatning (NPE) de siste ti årene.

– De regionale helseforetakene kan benytte seg av private ressurser for å frigjøre kapasitet for pasienter som trenger rask utredning og behandling, uttaler adm. direktør i Aleris, Grethe Aasved, som håper Brystsenteret nå kan bidra til å redusere ventetidene på brystdiagnostikk uten at kvinnene selv må ta regningen.

Ingen ventetid
Det skal ikke være ventetid på Brystsenteret, og henvisning er ikke nødvendig. Brystsenteret har onkolog, mamma-radiologer og radiograf med spesialområde mammografi.

En rutinesjekk med mammografi, ultralyd og konsultasjon hos røntgenlege 1900 kroner. Klinisk utredning med mammografi, ultralyd, vevsprøve og konsultasjon hos spesialist koster 4500 kroner.

Powered by Labrador CMS