Framførte fastlegenes protest

To fastleger inntok statsrådens kontor med 2600 kolleger i ryggen. Statsråden takket for innspillet og viste til den pågående høringsrunden.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Fastlege Bente Bjørnhaug Pedersen fra Legehuset NOVA på Hamar framførte legenes protest mot den foreslåtte fastlegeforskriften, som har skapt harme blant landets fastleger.
Sammen med kollega Arnulf Heimdal fra Kjelsås legesenter i Oslo troppet hun opp på helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens kontor og utrykte legenes bekymring.
Oppfordret til dialog
Bente Bjørnhaug Pedersen innledet med å trekke fram de viktigste argumentene mot forslaget til fastlegeforskrift.
- Jeg er overrasket over at ministeren kommer med et så dårlig forslag, og jeg vil oppfordre deg til å gå i dialog med de involverte partene, sa hun blant annet før hun overleverte brevet med de 2600 underskriftene som hadde kommet inn så langt.
Viste til høringsrunden
Anne-Grete Strøm-Erichsen takket for innspillet og viste til den pågående høringen som har frist 22. mars.

Statsråden berømmet fastlegene og uttalte at hun var opptatt av en helhetlig ordning over hele landet, før hun understreket et par av sine viktigste poenger - som at det kan være vanskelig for pasienter å komme gjennom på telefonen og å få time.

- Vi er inne i en høringsrunde og vi har en dialog med Legeforeningen, uttalte hun også.

Strøm-Erichsen understreket at hun har merket seg innspillene om listelengde og flere fastleger.
- Jeg tar med meg alle konstruktive innspill, sa hun etter at hun hadde fått overrakt fastlegenes protestbrev.
Viktig at hun leser brevet
- Jeg opplever at hun er villig til å gå inn i en dialog om fastlegeordningen, men det er viktig at hun leser vårt brev, for denne saken bekymrer stort sett alle fastelegene, sier Arnulf Heimdal til Dagens Medisin rett etter møtet.

Powered by Labrador CMS