Samler fødetilbudet i Sør-Trøndelag

Heretter skal alle sør-trønderske gravide føde ved St. Olavs Hospital, men ikke alle er enig i det.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Etter lokale protester, blant annet fra jordmødrene ved Orkdal sykehus, har styret for Helse Midt-Norge RHF nå enstemmig gitt sin tilslutning til planene for å samle fødetilbudet i Sør-Trøndelag til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Styrelederen har forventninger
Styreleder Kolbjørn Almlid i Helse Midt-Norge RHF mener helseforetaket har lagt et godt grunnlag for samordne fødetilbudet i Sør-Trøndelag til St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Jeg forventer at St. Olavs Hospital HF viderefører prosessen og realiserer planene for nye og desentraliserte behandlingstilbud ved Orkdal sykehus i tida framover, sier Almlid til sykehusets nettsider.

– I tråd med statlig politikk
Ifølge Almlid er vedtaket i tråd med statlig politikk for å gi et godt og helhetlig svangerskaps-, fødsels- og barseltilbud.

– Det er i tråd med vår Strategi 2020, det er gjennomført en grundig konsekvensvurdering med risikoanalyse og det er kjørt en bred prosess, der forslaget også har vært ute på høring.

Til protestene som er mot planene, sier han dette:

– Jeg har stor respekt for at det er et sterkt engasjement rundt denne saken, men jeg mener det gjennom dette vedtaket er lagt til rette for et faglig robust og trygt fødetilbud ved St. Olavs Hospital HF framover, sier Almlid til nettstedet.

Omlegging fra 1. juni
St. Olavs Hospital har planlagt omlegging av fødetilbudet fra og med 1. juni 2012. Helse Midt-Norge RHF forutsetter at det før omleggingen iverksettes, er etablert en følgetjeneste på en god måte i samarbeid med berørte kommuner, slik planen tilsier. 

Powered by Labrador CMS