Helsebiblioteket kåret til Årets bibliotek

For første gang går prisen til et heldigitalt bibliotek. Ansvarlig redaktør Magne Nylenna er glad og stolt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

I dag, fredag 6. januar, deler Marianne Aasen, leder av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, ut Norsk Bibliotekforenings pris “Årets bibliotek” til helsebiblioteket.no.

Ansvarlig redaktør Magne Nylenna  sier på vegne av redaksjonen at de er glade og stolte for å få denne prisen.

– Vi synes det er spesielt hygggelig at noen utenfor helsetjenesten oppdager det vi driver med, sier  Nylenna til Dagens Medisin rett før han tar imot prisen i Kunnskapssenterets lokaler, der helsebiblioteket.no holder til.

Ifølge juryen er helsebibiloteket.no banebrytende i sitt arbeid med å gjøre viktige, kvalitetssikrede kunnskapskilder fritt tilgjengelig for hele Norges befolkning.

Viktig kilde til kunnskap
Juryen gjør et poeng av at redaksjonen bak helsebiblioteket.no driver en utbredt informasjonsvirksomhet og har dyktige formidlere av tjenesten. Den gjøre et poeng av at redaksjonen i 2011 har deltatt på 91 kurs og seminarer for blant andre leger, bibliotekarer, sykepleiere og forskere.  

– Helsebiblioteket.no er i dag en viktig, hvis ikke den viktigste, kilde til kvalitetskunnskap i helsevesenet, understreker juryen.

Heldigitalisert
Helsebiblioteket.no er et offentlig finansiert nettsted som samler og tilgjengeliggjør nettbaserte medisinske kunnskapsressurser og som ble lansert i 2006. Juryen framholder at helsebiblioteket.no på mange måter et pionerprosjekt med sitt arbeid med nasjonale avtaler.

– Før Helsebiblioteket.no ble etablert var god tilgang til fagressurser som databaser, oppslagsverk og tidsskrifter svært avhengig av økonomi, og kun tilgjengelig for de store universitetssykehusene. Nå sikrer dette "nettbiblioteket" fri tilgang til nyttig og pålitelig kunnskap for hele Norges befolkning, bibliotek innen medisin og helsefag og hele helsesektoren, og bidrar til å dekke et stort informasjonsbehov, heter det i juryen begrunnelse.

Åpen for folk flest
Magne Nylenna, som også er professor, dr.med.og leder av Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten (Kunnskapsssenteret) forteller til Dagens Medisin at Kunnskapssenterets visjon er at god kunnskap gir gode helsetejenester.

– For at det skal bli tilfellet, må kunnskapen være tilgjengelig. I løpet av disse årene har vi bygget opp et betydelig kunnskapsbase som er åpen for folk flest i bibliotekenes ånd, sier en fornøyd prisvinner til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS