Ingen fikk medhold på klage

Hittil i år har Klagenemnda for behandling i utlandet fattet 23 vedtak, men ingen har fått medhold.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Generelt utgjør omgjøringsvedtakene en andel på cirka 5 prosent. Også i 2009 var det ingen av klagesakene som fikk medhold.
I fjor fattet nemnda 47 vedtak, hvor 11 prosent av vedtakene fra førsteinstansen ble helt eller delvis omgjort, mens det i 2008 var en medholdsprosent på 9.
Eksterne vurderinger
Kriteriet for å få dekket utgifter til behandling i utlandet er manglende kompetanse i Norge til forsvarlig behandling etter aksepterte metoder.
– Alle søknader blir individuelt vurdert, og i enkelte tilfeller innhenter nemnda også ekstern sakkyndighetsvurdering, opplyser direktør Eva Elander Solli i Klagenemnda for behandling i utlandet.
Kreft og MS
Tolv av de 23 sakene som er behandlet i nemnda er tilgjengelig på nett. Tre av klagesakene gjelder behandling av MS. Tre saker er fra kreftpasienter og omhandler operasjon for henholdsvis eggstokkreft med spredning og malignt melanom med spredning samt diagnostikk av prostatakreft.

De øvrige gjelder hofteleddsartrose, avstiving av ankel, kroniske hodesmerter, kjeveleddsdysfunksjon, bivirkninger etter operasjon for rødming og kronisk borreliose.

Powered by Labrador CMS