Kun tre av ti ansatte tror på OUS

- Ikke overraskende, sier tillitsvalgt om resultatene av den ferske medarbeiderundersøkelsen ved OUS.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Resultatene Oslo universitetssykehus HFs  medarbeiderundersøkelse for 2011 viser at svært få av foretakets ansatte har tro på Oslo Universitetssykehus HF.

Bekrefter signalene
Undersøkelsen skal legges fram for styret i OUS neste uke.
- Dette bekrefter signalene vi får fra de ansatte, og er i tråd med tidligere arbeidsmiljøundersøkelser, sier Christian Grimsgaard, tillitsvalgt overlege klinikk for kirurgi og nevrofag, til Dagens Medisin.
Tror ikke på sammenslåing
På spørsmål om hvordan de ansatte vurderer ednrings- og omstillingsprosessen svarer kun tre av ti at de tror OUS sine ambisjoner vil oppnås.
Nærmere ti tusen ansatte vurderte påstander som: "I min enhet har vi ingen "de fra Aker - de fra radiumhospitalet -  de fra Rikshospitalet - de fra Ullevål" - holdninger etter sammenslåingen"
og
"Innenfor mitt fagområde har vi klart å utnytte den beste fagkompetansen fra alle de fire tidligere helseforetakene".
Halvparten av medarbeiderne melder om at de innen sitt fagområde klarer å utnytte det beste fra de tidligere fire sykehusene.

Kun 3 av 10 medarbeidere har tro på at Oslo universitetssykehus HF klarer å nå de ambisjonene som ligger til grunn for sammenslåingen.

Svarprosenten var på nær 70 prosent.

I en kommentar til undersøkelsen skriver administrerende direktør ved OUS, Jan Eirik Thoresen at det ikke er overraskende at det var dårlige resultater når det gjelder endring og omstilling, men at  "Det er likevel gledelig at "Pasientsikkerhetskultur" peker seg ut seg på en positiv måte, der 82 prosent av våre medarbeidere vil føle seg trygge hvis de var pasient på sykehuset."

Powered by Labrador CMS