Ny forbundsleder vil ha OUS-pause

Eli Gunhild By, nyvalgt forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, vil stoppe omstillingen ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Den nyvalgte forbundslederen i Norsk Sykepleierforbund (NSF) følger opp med friske synspunkter etter Lisbeth Normann, som hun nå har overtatt blogg-stafettpinnen etter her på dagensmedisin.no.

Urolig for pasientene
– Som tidligere leder av NSF Oslo, kjenner jeg godt til situasjonen på Oslo Universitetssykehus og er derfor spesielt urolig for pasientsikkerheten ved sykehuset. Våre tillitsvalgte har på vegne av pasientene i lang tid ropt høyt om uforsvarlige tilstander, skriver Eli Gunhild By.

Hun viser til at NSFs tillitsvalgte og deres kollegaer blant legene har bedt om en time-out i omstillingsprosessen.

– Jeg tror det er veldig nødvendig å høre på deres advarsler, og imøtekomme deres krav! skriver hun blant annet.

Gir statsråden råd
Forbundslederen viser til helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens møter med OUS-ledere og tillitsvalgte denne uken.

– Dette viser at hun tar situasjonen på alvor og viser i praksis at hun faktisk tar ansvar. Min vurdering er at det eneste midlet hun har til rådighet i den sammenheng er å stoppe opp, ta med ansatte-representantene på råd, og bevilge friske midler til omstillingen. Først da kan vi som har pasientene i sentrum puste lettet ut, skriver hun blant annet.

Les hele blogginnlegget her

Powered by Labrador CMS