- Vi må stå på kravene til dokumentasjon

- Den største bjørnetjenesten vi gjør, er å gå bort fra kravet om dokumentert effekt av behandling, mener statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Uttalelsen kom Kåss med da han på ME-konferansen i Oslo 18. oktober holdt et innlegg om ME-pasienters møte med helsevesenet. Overfor Dagens Medisin fremholder han viktigheten av dokumentasjon.
- Det er viktig at vi holder fast på at behandling skal være kunnskapsbasert, sa Kåss.
Veiledere for behandling
På bakgrunn av regionale erfaringskonferanser, den første 3. november i Helse Sør-Øst, skal det utarbeides veiledere for behandling av ME. - Vi ser behov for bedre informasjon til NAV og behovet for bedre og mer ensartet behandling, sa statssekretæren i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD).
Kåss forteller at departementet, sågar også statsminister Jens Stoltenberg, har mottatt mange hevendelser fra ME-syke, som har problemer i forhold til helsepersonell og i forhold til NAV og problemstillinger omkring trygd.
Bedre kvalitetsstyring
- ME-syke har krav på de samme rettigheter - og krav på å bli møtt med samme respekt av helsepersonell som andre syke, selv om dette burde være en selvfølge. Jeg tror at økt kunnskap kan bidra til at denne pasientgruppen får det bedre, kommenterte Kåss overfor Dagens Medisin.
- Hva kan HOD gjøre for å bidra til bedre av ME-pasienter?
- Vi må bidra til at sykehusene styrer mer på kvalitet, og det er en utfordring å måle kvaliteten på en trygg måte - vi trenger gode kvalitetsindikatorer. Vi vil også i den kommende Stortingsmeldingen om kvalitet og pasientsikkerhet se på mulige økonomiske insentiver. HOD skal uansett ikke detalj-
styre sykehusene - det blir det ikke bedre behandling av, svarer Robin Kåss.
Dagens Medisin 18/2011

Powered by Labrador CMS