Allmennlegene hedret Malterud

Professor, seniorforsker og tidligere fastlege Kirsti Malterud, ble hedret med Nidarosprisen på allmennlegenes store konferanse i Trondheim.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Annethvert år arrangeres Nidaroskongressen i Trondheim, fem dager med kurs og foredrag for allmennleger og ansatte ved legekontor.
Nidarosprisen gikk denne gang til Kirsti Malterud for hennes fremragende innsats på forskningsfronten og bidrag til utvikling av allmennmedisinen.
– En stor anerkjennelse
Malterud, som har vært allmennlege i 34 år, er professor ved Universitetet i Bergen og seniorforsker ved Allmennmedisinsk forskningsenhet i Bergen (Uni helse/Uni Research).
Det var en rørt prisvinner som mottok kunstverket av kunstneren Erling Reitan og 15.000 kroner.
– Dette er en stor anerkjennelse for meg personlig og kanskje enda mer for temaene jeg har tatt opp, forskningsmiljøet mitt, og legesenteret jeg har jobbet ved i 24 år, sa Malterud til Dagens Medisin.
Kvalitative forskningsmetoder
Malterud har utviklet kvalitative forskningsmetoder og har vært særlig opptatt av problemstillinger omkring klinisk kommunikasjon, uforklarte helseplager hos kvinner og kronisk sykdom. I sin tilnærming har hun lagt vekt på å mobilisere pasientens positive krefter.
Prisvinneren avsluttet sitt foredrag torsdag 20. oktober til stående applaus fra salen.

Powered by Labrador CMS