Kvinnsland blir ny OUS-leder

Stener Kvinnsland er i dag oppnevnt som ny styreleder for Oslo universitetssykehus (OUS). Han overtar etter Göran Stiernstedt, som fortsetter i styret som nestleder.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Dagens nestleder i styret for Oslo universitetssykehus, Odd Christopher Hanssen, går dermed ut av nestlederfunksjonen. I tillegg blir det endringer i styret som følge av at to medlemmer har meldt at de ikke lenger kan sitte i styret av helt ulike årsaker.

Vil gjenopprette dialogen

Stener Kvinnsland er administrerende direktør i Helse Bergen. Han har bred faglig bakgrunn og kan vise til svært gode lederresultater ved tilsvarende utfordringer i Helse Vest.

Jeg er innstilt på å bruke tid og krefter på dette vervet og gleder meg til å ta fatt. Jeg vil legge vekt på å gjenopprette god dialog og tydelig medvirkning fra ledere og medarbeidere. Også tilsetting av ny administrerende direktør for Oslo universitetssykehus blir en viktig oppgave framover, sier Stener Kvinnsland.

Trenger et solid styre

Styreleder i Helse Sør-Øst RHF Frode Alhaug sier at endringene i styret for Oslo universitetssykehus blir gjort ut fra en samlet vurdering. 

Jeg er svært glad for at vi nå har fått på plass en ny styreleder og et nytt solid, kompetent og komplett styre for Oslo universitetssykehus. OUS er i en svært krevende situasjon. I denne situasjonen er sykehuset avhengig av å ha et solid og komplett styre. Et styre som kan bruke sin samlede kompetanse og som også har tid og kapasitet til å understøtte ledere og ansatte i den videre omstillingen, sier Frode Alhaug.

Måtte trappe ned

Styreleder Göran Stiernstedt har gjort en svært god innsats som leder av styret i Oslo universitetssykehus. Han har imidlertid formidlet at han på grunn av sine oppgaver i Sverige ikke har den tid og kapasitet som er nødvendig for å ivareta styrelederjobben i den krevende situasjonen Oslo universitetssykehus nå er i.

Jeg er svært glad for at Göran Stiernstedt har sagt seg villig til å fortsette i styret som nestleder, sier Frode Alhaug.

Den nye styresammensetningen

Styreoppnevningene vil bli bekreftet i foretaksmøte i nær framtid. Styret i Oslo universitetssykehus HF har nå disse eieroppnevnte styremedlemmer:

Styreleder Stener Kvinnsland (ny fra 18/10-11), nestleder Göran Stiernstedt (ny fra 18/10-11), Marianne Borgen (SV), Barbro-Lill Hætta Jacobsen (Ap), Nina Tangnæs Grønvold (Ap, som er ny fra 18/10-11. Ellen Christine Christiansen (H), Anders Utne (Ap), Tor Ingebrigtsen og Ole Petter Ottersen (ny fra 18/10-11).

I tillegg består styret av følgende styremedlemmer valgt av og blant de ansatte: Merete Norheim Morken, Bjørn Wølstad-Knudsen, Rita Huitfeldt von der Fehr , Aasmund Bredeli  og Svein Erik Urstrømmen.

Powered by Labrador CMS