Foreslår utenlandsk HPV-evaluering

«Hele Norge» er inhabilt i saken om HPV-test i sekundærscreening. Prosjektanalysen bør derfor foretas av et tillitsvekkende utenlandsk miljø.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


Dette hevder tidligere direktør i Kreftregisteret, Frøydis Langmark, i et debattinnlegg i denne utgaven av Dagens Medisin.
Hans Petter Aarseth, prosjektleder i Helsedirektoratet og leder for styringsgruppen for Masseundersøkelsen mot livmorhalskreft, viser til Kreftregisteret, som har ansvaret for å se på dataene som er samlet i prosjektet. Men heller ikke direktør Giske Ursin vil kommentere forslaget.
Professor og overlege Ole Erik Iversen ved Kvinneklinikken på Haukeland universitetssykehus og spesialist i patologi Sveinung Wergeland Sørbye ved Universitetssykehuset Nord-Norge støtter utspillet. - Slik saken fortoner seg etter åtte år med stadige påpekinger av utilstrekkelig dokumentasjon, er det særdeles viktig at internasjonal vitenskapelig ekspertise trekkes inn i evalueringen, mener Iversen.
- Et veldig positivt forslag, fordi det ser ut som Kreftregisterets nye direktør har bestemt seg for hvilken test som er best allerede før evalueringen er gjennomført, hevder Sørbye.
Se også: Test og takst - respekt og smidighet
Dagens Medisin 14/2011

Powered by Labrador CMS