Signerer avtalen om forsvarsleger

Nordlandssykehuset og Forsvarets sanitet signerer nå avtalen om de fire omdiskuterte legestillingene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

På bakgunn av vanskene med å rekruttere leger til Forsvarets internasjonale operasjoner i Afghanistan, ble det i 2007 opprettet 24 nye stillinger for forsvarsleger – betalt av Forsvarets Sanitet.

Omstridt avtale
Fire av stillingene ble lagt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø, men leger i Tromsø startet en aksjon for å hindre sykehuset i å inngå denne avtalen.
Tidligere i år ble det klart at stillingene skulle legges til Nordlandssykehuset og Bodø.
Førstkommende fredag undertegner altså Forsvarets sanitet og Nordlandssykehuset HF avtalen, som markerer starten på samarbeidet.

Betyr mye
Stillingene blir deretter lyst ut.
– Det har stor betydning for det medisinske miljøet i Nordlandssykehuset å få denne avtalen med Forsvarets sanitet, sier administrerende direktør Paul Martin Strand i Nordlandssykehuset. 

– Avtalen gis oss fire nye overlegestillinger, to tilknyttet kirurgisk/ortopedisk klinikk og to tilknyttet akuttmedisinsk klinikk. Legene som tilsettes, skal ha spesialisering i anestesiologi, generell kirurgi eller gastrokirurgi, sier Strand i en pressemelding.

SLIK ER AVTALEN:
Avtalen inngås for ti år. Legene tilsettes i åremålsstillinger av inntil fem års varighet. De fire overlegene vil inngå i en stab bestående av 24 spesialister som danner kjernen i Forsvarets traumatologiske kompetanse som er rettet mot internasjonal virksomhet.
• Legene skal ha arbeidssted og tjenestetid ved henholdvis Nordlandssykehuset Bodø og Forsvaret i til sammen seks måneder i året på hvert sted.
• I Nordlandssykehuset skal legene inngå i legearbeid som defineres av klinikken de tilsettes ved, herunder visitt, traumevisitt, traumemøte, avdelingsarbeid, poliklinikk og vakt.
• Tjenesten skal legges til rette slik at legene opparbeider nødvendig kompetanse i traumerelatert anestesi og kirurgi som er tilpasset Forsvarets behov – og innenfor rammen av hva sykehuset har å tilby.
• Legene skal være i beredskap for Forsvarets sanitet til deltakelse i nasjonale og internasjonal tjeneste.  

Powered by Labrador CMS