Omstridte legestillinger til Bodø

Forsvarets fire omstridte legestillinger legges til Nordlandssykehuset i Bodø.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

I 2007 ble det opprettet 24 nye stillinger for forsvarsleger betalt av Forsvarets Sanitet.
Bakgrunnen var problemene med å rekruttere leger til Forsvarets internasjonale operasjoner i Afghanistan.

UNN-aksjon
Fire av stillingene ble lagt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. 

Da startet avdelingsoverlege og professor Mads Gilbert ved UNN sammen med flere kolleger en aksjon for å hindre at sykehuset inngikk en fast avtale med Forsvaret om å sende leger til Afghanistan.

Daværende UNN-direktør Tor Ingebrigtsen sa i desember 2007 til Dagens Medisin at han hadde feilberegnet engasjementet blant egne ansatte.

Derfor underskrev han ikke avtalen med Forsvaret om at fire leger skulle arbeide ved sykehuset, lønnet av Forsvaret, når de ikke var ute i tjeneste.

Mads Gilbert, som sa opp sine lederfunksjoner ved sykehuset i protest, trakk senere oppsigelsen da det ikke ble noe av avtalen.

Til Bodø, men nye protester
Ifølge an.no er det nå  bestemt at de fire legestillingene legges til sykehuset i Bodø. Beslutningen har imidlertid medført nye protester fra UNN.

Professor og overlege Dag Sørlie ved UNN mener Bodø er en dårlig løsning. – Når stillingene ikke legges til Tromsø, bør de legges til universitetssykehuset i Trondheim eller Stavanger. 

Klinikksjef Jørn Hansen ved akuttmedisinsk klinikk ved Nordlandssykehuset sier at Forsvaret har akseptert det faglige tilbudet ved Nordlandssykehuset.

– UNN ville ikke ha dem, da kommer de til oss, sier han til an.no.
 

Powered by Labrador CMS