Prostatakreftprisen til Angelsen

I dag fikk overlege Anders Angelsen ved St. Olavs Hospital i Trondheim overrakt Prostatakreftprisen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

HEDRET: En overrasket og glad Anders Angelsen (t.v.) overrekkes prisen av Heidi Brorson i Kreftforeningen og styreleder Ulf Lunde i Profo. Foto: Lisbeth Nilsen


Det er andre året på rad at Prostatakreftforeningen (Profo), Kreftforeningen og AstraZeneca deler ut prisen.
Prisen deles ut til en eller flere personer som har gjort en spesiell innsats med å sette Profo eller prostatakreftsaken på dagsorden – gjennom forskning, behandling, informasjonsmessig eller på annen tilsvarende måte.
Årelang innsats
I år ble Anders Angelsen (53) tildelt prisen. Prisvinneren er overlege dr.med. ved Kirurgisk avdeling på St. Olavs Hospital og forsker ved Institutt for kreftforskning og molekylærmedisin ved NTNU.
Angelsen innsats gjennom mange år har bidratt til å sette forskning på prostatakreft på dagsordenen, heter det i begrunnelsen.

– Dette var overraskende, men desto hyggeligere. Prisen er en inspirasjon og stimulans til videre arbeid, sa Angelsen i sin takketale.
Han mente dette var som å hoppe etter Wirkola, og viste til fjorårets prisvinner Sophie Fosså.
Nasjonalt ansvar
Prisvinneren er urolog og har arbeidet i særlig grad med prostatakreft og testikkelkreft, både klinisk og i forskningssammenheng. 
Han har hatt nasjonalt ansvar for flere større multisenterstudier og vært prosjektleder for ulike prosjekter innen diagnostikk, basalbiologi og monitorering av prostatakreft.
Deltar i flere arbeidsgrupper
Angelsen er blant annet medlem i styringsgruppen for Scandinavian Prostate Cancer Group og Swedish-Norwegian Testicular Cancer Group, medlem i referansegruppen i Nasjonalt Program for Prostata Cancer ved Kreftregisteret.
Prisvinneren sitter også i arbeidsgruppene for Nasjonal handlingsplan for Prostatakreft og Nasjonal handlingsplan for Testikkelkreft, begge nedsatt av Helsedirektoratet.
Prostatakreftaksjonen
Prisoverrekkelsen i dag ble markert med paneldebatt under temaet «Tas prostatakreft nok på alvor i norsk helsevesen?».
Tildelingen skjer i forbindelse med prostatakreftaksjonen i september måned. Prisbeløpet er i år på 75.000 kroner.

Saken er oppdatert 23. september kl 1530.

Powered by Labrador CMS