Kreftforskningspris til professor Lars A. Akslen Foto:

Kreftforskningspris til professor Lars A. Akslen

Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2009 ble i går tildelt professor Lars A. Akslen ved Universitetet i Bergen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Kong Harald V delte ut prisen på vegne av Kreftforeningen i Gamle Logen i Oslo i går.
Prisvinner og professor Lars A. Akslen er til daglig forsker og seksjonsleder ved Gades institutt, Universitetet i Bergen, og overlege i patologi ved Haukeland universitetssykehus. 
Akslen får prisen for sin forskning i skjæringspunktet mellom basalforskning og utvikling av nye metoder for å diagnostisere kreft. Metodene kan få følger for kreftbehandlingen i årene fremover, skriver Kreftforeningen i en pressemelding.
Angiogenese
Akslen og hans forskningsgruppe har publisert en rekke funn om angiogenese – nydannelse av blodårer i kreftsvulster. Legemidler som angriper angiogenese er en ny behandlingsmetode for kreft.
–Jeg tror at anti-angiogenesebehandling vil bli et godt supplement til dagens etablerte behandlingsmetoder. Midlene hjelper trolig mot flere kreftformer. I noen tilfeller vil anti-angiogenesemidler kunne brukes som eneste behandling, sier Akslen.
Under prisutdelingen la han stor vekt på prisen er en viktig anerkjennelse av det arbeidet som er gjort, og en inspirasjon til videre arbeid.
Den 18. i rekken
Prisen ble delt ut for 18. gang. Foruten 750.000 kroner fikk Akslen trykket "En sang om forvandling" av kunstneren Tone Dietrichson. 

– Det er en stor glede for Kreftforeningen å dele ut Kong Olav Vs kreftforskningspris. Lars A. Akslens forskning viser fremskritt både for diagnostisering og behandling av kreftpasienter, sa Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel, som ledet prisutdelingen. (ln)

Powered by Labrador CMS