Ikke hjertefarlig å drikke kaffe

Folk som drikker regelmessig kaffe har ikke høyere dødelighet enn ikke-kaffedrikkere. Snarere er det holdepunkter for at kaffedrikkere er noe mer beskyttet mot å dø av hjertesykdom.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


Den som drikker 2-5 kopper kaffe hver dag, ser ikke ut til å forkorte levetiden, sammenlignet med ikke-kaffedrikkende menn og kvinner. Daglig kaffedrikking kan tvert i mot innebære en beskjeden risikoreduksjon for død og død av hjerte-/karsykdom.
Forskerne bak den nye studien, som er publisert i Annals of Internal Medicine (Lopez-Garcia m.fl.), har tatt hensyn til alder, røyking og andre risikofaktorer for kardiovaskulære sykdommer.
Trengs mer forskning
Tidligere studier har sett på sammenhengen mellom kaffeinntak og blant annet type 2-diabetes, kreft og kardiovaskulære sykdommer. Denne undersøkelsen har sammenlignet selvrapportert kaffedrikking, gradert etter hvor mye og hvor ofte man drikker, og har sammenlignet kaffeforbruk med dødelighet.
Den mulige beskyttende effekten av kaffe som ble funnet i denne undersøkelsen, må studeres nærmere, påpeker artikkelforfatterne.
Stor studie
Deltagerne inngår i Health Professionals Follow-up Study and Nurses’ Health Study, som inkluderte henholdsvis 41.736 menn og 86.214 kvinner. Personene har rapportert eget inntak av kaffe hvert andre til fjerde år i en periode på nær 20 år.

Powered by Labrador CMS