Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Positive til ECT- behandling

- 90 prosent av psykiatriske avdelinger er positive til ECT-behandling, sier lege og forsker som undersøker bruken av ECT i Norge. Hun etterlyser retningslinjer for behandlingen.
Publisert: 2005-05-24 — 00.00 (Oppdatert: 2015-05-22 — 08.22)
Assistentlege Lindy Jarosch-von Schweder på Østmarka psykiatriske avdeling ved St.Olavs hospital i Trondheim, gjennomfører en studie om bruken av elektrokonvulsiv terapi i Norge. Hittil har Jarosch-von Schweder fått svar på rundt 40 prosent av de 150 spørreskjemaene hun har sendt ut. Skjemaene har gått til alle psykiatriske sykehus, alle psykiatriske sykehusavdelinger, DPS`ene og barne- og ungdomspsykiatriske avdelinger. - 19 av de 24 sykehusene som hittil har svart tilbyr ECT, sier legen. I tillegg ser hun at 90 prosent av alle de som har gitt tilbakemelding, er positive til ECT som metode. Ingen retningslinjer
Det varierer imidlertid hvordan behandlingen foregår. - Det finnes ingen retningslinjer for hvordan man skal utføre ECT i Norge. Det er behov for retningslinjer, selv om ingen gjør noe galt, ifølge min undersøkelse, sier Jarosch-von Schweder. Hun peker på at alle gir anestesi, opplæring og har gode rutiner. - Men ikke alle har like gode romfasiliteter når de gir ECT, venterom og egne behandlingsrom må prioriteres, sier hun. Store variasjoner
Tilgangen på ECT varierer også. - Vi ser at det er variasjoner mellom ulike områder i Norge, og dette ønsker vi å undersøke nærmere. Enkelte steder kan pasientene måtte reise opptil 500 kilometer for å få slik behandling, og det er også lange ventelister, sier Jarosch-von Schweder. Kun to av DPS`ene har foreløpig svart at de tilbyr ECT, og ingen av barne- og ungdomsavdelingene. - Noen av DPS`ene forklarer sin mangel på ECT med at de ikke har utstyr, andre med at de ikke har tilgang på anestesi. De er positive til behandlingsformen, men har ikke midler, forklarer legen. Opphav:
Dagens Medisin på nett

Mari Rian Hanger

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!