Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Datastyrt apotek-hylle

Det nye datastyrte, roterende lagersystemet i Apoteket Hygiea sparer både tid og plass. Apoteker Dag Resser er den første i verden som tar i bruk systemet. Norges Apotekerforening følger utprøvingen med spenning.
Annons:
For apoteker Dag Resser og kollegene ved Apoteket Hygiea i Oslo er det slutt på all løpingen mellom kundedisken og lagerhyllene et helt annet sted i apoteket. Når det gjelder reseptpliktige legemidler kan han nå helt og fullt konsentrere seg om kunden, der han sitter i resepturen og taster inn bestillingen på datamaskinen. Det karusellaktige, helautomatiske hyllesystemet roterer, og på et øyeblikk har han det aktuelle legemidlet i hendene. Lagersystemet omfatter ikke A- og B-preparater. Apotekeren ønsker ikke å vise for all verden hvor han har slike medikamenter. Resser er svært fornøyd med det nye systemet, som etterfylles manuelt som hvilken som helst annen hylle. - Vi sparer tid og plass. Og vi slipper ikke minst å gå fra kunden under ekspedisjonen. Dette bedrer dialogen mellom oss, fremhever apotekeren, som mener systemet passer for middels store apoteker. - Hvor mange andre apoteker bruker dette systemet i dag? - Foreløpig er det bare oss og et par svenske apoteker. Men et apotek i Nederland installerer systemet i disse dager, svarer han. Resser forteller at Apoteket Hygiea var først ute i verden med å ta i bruk systemet, som bærer navnet Discover. Det fikk nylig en tysk pris for diskret og avskjermet ekspedisjon til publikum. Avdelingsdirektør Bjørg Strømnes i Norges Apotekerforening følger prosjektet med spenning. - Det er en fordel at systemet kan betjenes fra arbeidsplassen, og at man på denne måten kan utnytte nærheten til kunden. Det skal bli spennende å få prøvd det ut. Foreningen vil nøye følge med på de erfaringene som høstes ved Apoteket Hygiea, sier hun. Opphav:
Dagens Medisin04/99

Kjell Arne Bakke

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Fastlege blir ny statssekretær

Helseministeren om IKT-kritikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!