OSLO TINGRETT: Spesialist i barnemedisin og redaktør for Oslo Legeforenings tidsskrift Journalen, Per Helge Måseide, dekker terror-rettsaken for The Lancet, et av verdens mest anerkjente  medisinske tidsskrifter.
 
Tilregnelighetsdebatten
–Det er helt klart tilregnelighetsdebatten i retten de er interessert i, sier Måseide, som fredag og de påfølgende dagene skal dekke saken fra Oslo Tingrett.

– Dessuten var familien til sjefsredaktøren i The Lancet i Norge like før 22.juli, dette har vel også en innvirkning på hvorfor de er interessert i å dekke saken, sier han.

-En ære
Det var Måseide selv som spurte The Lancet om de var interessert i en dekning av saken.

– Jeg synes det er en stor ære å få gjøre dette, sier Måseide.

Foruten en leder, skrevet av redaktør Richard Horton, har The Lancet også trykket en annen artikkel om 22.juli: Anders Breivik, the public, and psychiatry, av Simon Wessely.

- Heksejakt
Fredag forklarte professor i psykiatri ved Universitetet i Oslo og avdelingsoverlege ved Rikshospitalet (OUS)  Ulrik F. Malt  seg for retten.

Før forklaringen langet han ut mot kritikken de sakkyndige som har utarbeidet de to rettspsykiatriske erklæringene har fått, og kalte det en heksejakt.